concediul de odihna

este momentul cel mai asteptat din an de foarte multi dintre noi. pentru mine este perioada in care pot vizita o noua tara sau orase europene pe care doresc sa le iau la pas. cateodata concediul poate fi 2 saptamani langa un mal de mare in care uit de toate si simt doar soare. mai poate fi o combinatie ca anul trecut: 5 zile la Barcelona si restul in Grecia.
stiu sigur: concediul ar trebui sa fie mai lung - pentru ca si nivelul stresului, in orase, este naucitor si loveste sistemul imunitar, mintea si sufletul locuitorilor. astfel 2-3 saptamani nu sunt suficiente in an.
sarbatorile de iarna nu sunt un concediu de odihna pentru mine - pentru ca ele ma aseaza in universul foarte personal, alaturi de familie..asa ca este greu sa-mi fac bagajul si sa zbor.
am avut o discutie despre concediul inainte de ‘89…se desfasura doar local, la mare sau la munte, in hotelurile acum paraginite din statiuni, cu resurse minime si fara putinta de aroganta.
acum zburam de pe o zi pe alta si ne-am obisnuit cu libertatea mult-uitand de unde am plecat.
unele zile de concediu le leg de weekend astfel incat sa vizitez: Dunarea, Marea Neagra, muntii Carpati - super destinatii  - o spun foarte serios; avem de toate si totusi putin timp pentru turism national.

visez la mai mult concediu de odihna si la bucuria de a ma plimba in toate zarile :)

0 Responses to “concediul de odihna”


  1. No Comments

Leave a Reply