20 de ani in spirit si simtire

am plecat vineri spre orasul natal pentru intalnirea de liceu - dupa 20 de ani.
cadrul de desfasurare:
- generatia 1994 - final de liceu - este speciala pentru ca a trait experienta primilor ani de dupa Revolutia din 1989; euforie, libertate, pasiune, dubla pasiune, rock si punk; toate ne-au legat pentru un timp foaaarte indelungat!
- am fost peste 30 de tineri in fiecare clasa, considerand de la A la M - multi si deosebiti;
- generatia a dat liceului nume celebre - inclusiv formule matematice publicate astazi in manuale; premii la multe materii si specialisti care astazi ne ajuta: doctori in stiinte, avocati, manageri, patroni, ingineri si tot ce va mai imaginati;
- multi s-au mutat deja in strainatate - si acolo fac diferenta prin tot ceea ce au reusit sa construiasca;
- in anii ‘90 nu am stat izolati in clase ci ne-am imprietenit dincolo de ele: pe baza sportiva a liceului, pe culoarele imense sau in toaletele unde fumatul era interzis!
- ne-am placut atat de mult incat dupa liceu am tinut aproape;
- anul trecut s-a format si un grup inchis pe Facebook - si legaturile s-au strans si mai mult;
- ne-am reintalnit sambata dupa 20 de ani - peste 200 de tineri zgomotosi!
evenimentul a inceput in jur de ora 10.30 in curtea scolii - foarte emotionant cu multe figuri cunoscute dar despre care am uitat, cu bucuria re-descoperirii si a amintirilor care au inceput sa curga, cu vesti recente despre vietile noastre, cu tocuri, balerini, adidasi, pantofi de toate felurile si cu bujori in obraji, cu muuulta viata.
cred ca am reusit sa ne teleportam in anii de liceu si am putut sa aducem in 2014 emotiile inapoi - de acolo din lumea minunata pe care am trait-o. emotiile conservate perfect ne-au coplesit asa ca iarasi ne-am bazat unii pe ceilalti  - exact ca in vremurile foarte bune!

dupa festivitatea comuna din fosta discoteca (acum sala de sedinte) ne-am indreptat catre clase unde diriginta a strigat catalogul! WOW - ce minunat sa ne amintim de colegi, sa vorbim despre ei, sa povestim despre noi, sa ne laudam cu familiile pe care le avem, sa incercam a spune mult in cuvinte putine si sa reusim sa ne stapanim lacrimile!

seara party care a fost absolut demential! apropo’ ce s-a intamplat la party - ramane la party; va las sa va imaginati cum s-au distrat peste 200 de “liceeni” dupa 20 de ani!

astazi urmaresc cu placere poze pe grupul secret, cuvinte ale celor care pot sa scrie despre sentimentele lor si sper sa fim sanatosi pentru a reusi sa ne re-vedem cu bine data viitoare!

a doua zi as fi dorit sa beau o cafea prelungita cu majoritatea dintre cei intalniti. poate data viitoare ne inchiriem o pensiune si o facem lata trei zile si trei nopti! pentru ca meritam, pentru ca suntem speciali si pentru ca putem!

:) ascult muzica din liceu de 2 zile si nu-mi dau seama cum am putut asculta altceva in ultimii ani!

0 Responses to “20 de ani in spirit si simtire”


  1. No Comments

Leave a Reply