imigranti sau refugiati? sa imi explice cineva

citesc cu indignare stirile din aceasta apropiata parte de lume (Siria, aprox 2300km de Romania) care se zbate intr-un razboi crud, inutil si sangeros.
nu pot intelege cum in secolul 21 cu miliarde de tratate mondiale, intelegeri si acorduri politice si economii dezvoltate, nu avem niciun grup/nicio organizatie care sa ajute realmente aceste VICTIME ale bestialitatii umane. sunt lasati sa traverseze marile pe ambarcatiuni rudimentare, sunt expusi gazelor lacrimogene, foametei, disperarii, nebuniei.

fiii si fiicele acestor VICTIME traiesc traume majore, au un inceput de viata cumplit si totusi…nu vad ajutoare concrete, rapide si de efect. imi imaginam cand a inceput fenomenul ca voi vedea desfasurari de forte aliate cu:
- imense corturi albe ale crucii rosii care sa le acorde primul ajutor;
- imense vapoare care sa ii transporte in siguranta;
- imense efective de oameni care sa ii directioneze catre tarile ce au nevoie de mana de lucru si care ii pot integra civilizat;
- imense reactii ale celor care altfel se declara pacifisti convinsi;

- interventie in acel razboi cu scopul de a opri macelul acestor nevinovati care au fugit din casele lor, din universul lor pentru a lua calea pribegiei.
indiferent de religie, natie, convingeri, ar fi fost - in visele mele - ajutati, integrati, consiliati; pentru ca traim in secolul 21 si vociferam cum ne-am civilizat, cum detinem tehnologie de ultima generatie, cum suntem “dezvoltati personal” pana la greata, cum suntem armoniosi cu natura (o minciuna mai mare nu exista de cand au aparut insulele de peturi din oceane!! dar asta in alt articol).
ma ingrozesc imaginile pe care le vad si etichetele de imigranti, refugiati, etc. care sunt gresite pana la absurd.
un genocid se intampla; il vedem in fiecare zi la stirile de la ora 19 si noi inca avem placerea sa dam like pe facebook la “amintiri”, pisici, si postari zen, asta pentru ca rar vad furii pe ziduri; suntem o adunatura de fericiti pe-acolo - 1,49 billlion monthly active users -  care nu avem habar de lumea reala in care traim.

(This statistic shows a timeline with the worldwide number of active Facebook users from 2008 to 2015. As of the second quarter of 2015, Facebook had 1.49 billion monthly active users. In the third quarter of 2012, the number of active Facebook users had surpassed 1 billion. Active users are those which have logged in to Facebook during the last 30 days. source: http://www.statista.com/statistics/264810/number-of-monthly-active-facebook-users-worldwide/)

alte surse de imagini&stiri:
http://syrianrefugees.eu/
http://www.theguardian.com/global/2015/may/26/syrian-refugees-uk-we-will-build-country-boat-smuggle
http://www.bbc.com/news/world-europe-24583286
http://www.hotnews.ro/stiri-international-20373676-macedonia-sute-imigranti-rupt-cordoanele-politie-frontiera-patruns-tara.htm

0 Responses to “imigranti sau refugiati? sa imi explice cineva”


  1. No Comments

Leave a Reply