cine fura de la mame…cineva sa-i dea pedeapsa

am citit zilele astea cateva articole cu comentarii pasionale despre mirobolanta lege prin care se acorda indemnizatia de concediu pentru cresterea copilului  (CCC), lege care s-ar putea sa fie modificata.
am si eu cateva pareri de expus: nici in perioada de recesiune, nici acum cand curg pomenile electorale, niciodata nu pot sa inteleg cum Guvernul/Parlamentul si alte institutii responsabile FURA BANII MAMELOR SI AI COPIILOR.
anul acesta s-au dublat, pe alocuri s-au triplat, salariile parlamentarilor, au curs usor de tot 25% catre medici (nici greva nu au facut!!) au crescut banii pentru revolutionari, s-au dat inapoi catre personalul din armata niste sume serioase…multi au primit si totusi acest subiect deosebit de dificil a ramas in termenii PLAFOANELOR.
nu ma va convinge nimeni ca mamele fara niciun an vechime in munca merita timp de doi ani 600 lei sau ca mamele cu venituri mai mari trebuie sa renunte la dreptul lor (85%) pentru ca O MANA DE GUVERNANTI FARA MINTE au descoperit de unde fac ei bani mai multi la bugetul statului (luand din familiile cu bebelusi!!!) - astfel incat “baronii” sa aiba de unde sa fure milioanele pt care acum zac in puscarii (multumesc DNA !).
cunosc personal cazuri de mame cu vechime de peste 10…20 ani, care acum suporta aceste PLAFOANE cu frustrare maxima. este corect ca ele sa sufere? de ce sa le iei banii in felul acesta abuziv si mizerabil? mamele cu vechime au muncit mult, au platit taxele si impozitele fara a impune statului plafoane si luna de luna au cedat din bunul lor catre buget. DAR DACA VOR SA FACA BEBELUSI timp de 1 an/2 ani vor suporta PLAFOANELE Guvernului Romaniei.
indiferent de culoarea politica a celor care au venit cu aceste idei…pentru mine sunt simpli hoti.

ps: pe care ii platim de anul acesta dublu si le dam pensii speciale.

cu tristete vad ca nu exista asociatii in Romania care sa apere drepturile mamelor si ale copiilor in fata:

1. Guvernului

2. doctorilor

3. profesorilor
cand vad asemenea povesti regret ca inca locuiesc in Romania.

pe scurt temeiul care se va modifica:
“In cazul parintiilor ai caror copii s-au nascut dupa 01.01.2011, se aplica OUG nr. 111/2010, care da dreptul solicitantilor sa aleaga intre 2 optiuni:
a. Concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 1 an a copilului cu indemnizatie lunara de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei
b. Concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului cu indemnizatie lunara in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei
Optiunea se exprima la depunerea cererii si nu poate fi schimbata ulterior. ”

Senatorul PNL Mariana Câmpeanu a declarat ce isi propune prin modificari fie varianta 1 (care modifica venitul din primul an daca alegi optiunea de doi) fie varianta 2:
1. “cine optează pentru unul sau doi ani trebuie să primească la fel în primul an - între 600 de lei şi 3.400 de lei, indiferent de opţiune. Acum vor primi la fel, indiferent cum optează. Este o eliminare a unei discriminări, dar este o picătură într-un pahar cu apă, pentru că sunt foarte puţine mame care au dreptul la 3.400 de lei şi optează pentru doi ani. În general se întorc la carieră pentru că au venituri mari”
2. “să nu mai existe nicio discriminare şi de la început mamele să primească o indemnizaţie de creştere a copilului în funcţie de veniturile avute - 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni. ”

surse:
http://www.drepturile-gravidelor.ro/drepturile-gravidelor/concediul-de-crestere-a-copilului
http://www.evz.ro/veste-buna-s-a-majorat-pragul-la-indemnizatia-de-crestere-a-copilului-pentru-mamele-care-stau-acasa-doi-ani.html

0 Responses to “cine fura de la mame…cineva sa-i dea pedeapsa”


  1. No Comments

Leave a Reply